Ομογένεια
   
Ελλάδα

    Κύπρος
   
Κόσμος
   
Οικονομία


    Λογοτεχνία

    Μουσική

    Κινηματογράφος

    Θέατρο

    Ζωγραφική

    Κυπριακό

    Ελληνοτουρκικά

    Μακεδονικό


  

    

Στρατιωτικό
Κτηματολόγιο
Υπ.. Εξωτερικών

Ελληνική Κυβέρνηση

Βουλή των Ελλήνων

Ευρωπαϊκή Ενωση
Εκκλησία
Πρεσβείες
ΓΓΑΕ
ΣΑΕ (Ελλάδα)

Ξενοδοχεία

ΕΟΤ

Ολυμπιακή

Τράπεζα της Ελλάδος

Euro/Ευρώ

Χρηματιστήριο

Athens 2004

   

 SUBSCRIBE

  

Ε-mail

Chat

ICQ No: 69866794

Advertising

Letters to the Editor

Do you have a story?

    

 
  


Ανανεώθηκε: 24/05/02 12:56 ìì

  FROM THE WEB



 


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ντοκιμαντέρ για τους 'Ελληνες της πρώην ΕΣΣΔ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.- Οι διώξεις κατά των Ελλήνων της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, μία από τις πλέον άγνωστες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά "Γράμμα στη μητέρα πατρίδα", που προβάλεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ο Τάσος Ψαρράς θέλησε να καταθέσει τις μαρτυρίες για την εκστρατεία του σταλινικου καθεστώτος κατά των Ελλήνων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκτέλεση ή το θάνατο από τις κακουχίες 44.000- 50.000 Ελλήνων, ενώ άλλοι 200.000 οδηγήθηκαν στην εξορία στη Σιβηρία, στα Ουράλια και στην Κεντρική Ασία.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

     

ΒΙΒΛΙΟ

Γιατί το Φανάρι «έφαγε» το παιδί του

Ενα αποκαλυπτικό βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη- Αργύρη φέρνει στο φώς τις βυζαντινές ίντριγγες που οδήγησαν στην αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

     

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μουσχούρη στην Αυστραλία

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.- Tην πολύτιμη προσφορά της πρέσβειρας καλής θελήσεως Νάνας Μούσχουρη υπέρ των παιδιών όλου του κόσμου εκθειάζει με ανακοίνωσή της η Unicef, με αφορμή τις εμφανίσεις της στην Αυστραλία, σημειώνοντας ότι η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα έχει προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά του κόσμου.

περισσοτερα

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Eκθεση ζωγραφικής του Τάκη Μανιάτη


ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ.- Εκθεση ζωγραφικής του Τάκη Μανιάτη εγκαινιάσθηκε πρόσφατα στο Stuttgart Institute Management and Technology( SIMT) στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Η επιλογή του έλληνα ζωγράφου που ζει μόνιμα στην πόλη έγινε από την αρμόδια πολιτιστική επιτροπή του Δήμου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ